bewaar
Geroosterde bloemkool met tomatensalsa
Geroosterde bloemkool met tomatensalsa
bewaar

Geroosterde bloemkool met tomatensalsa

De bloemkool gaat in zijn geheel in de oven en met de rest ben je slechts 10 minuten bezig. Easy!

10 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1200 g

bloemkool

5 el

traditionele olijfolie

2 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix

1 schaal

Tasty Tom trostomaat

20 g

verse platte peterselie

100 g

kappertjes

100 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De bloemkool gaat in zijn geheel in de oven en met de rest ben je slechts 10 minuten bezig. Easy!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren en steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 2 el olie met de baharat en bestrijk de bloemkool ermee. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot hij zacht is.

2

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en verkruimel de witte kaas. Meng de tomatenblokjes, peterselie en kappertjes met de rest van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper. Neem de bloemkool uit de oven, snijd in plakken en verdeel de tomatensalsa en witte kaas erover.

tip

variatietipDe kern van een grote bloemkool blijft vrij stevig. Houd je van zachte bloemkool? Gebruik dan 2 kleine bloemkolen.

combinatietipLekker met tortilla’s en witvis, zoals kabeljauw. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch en glutenvrij.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.