Chili sin carne
Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne is een variant op Texaanse ‘chili con carne’: een stoof van vlees en chili’s zónder bonen. Chili sin carne heeft bonen juist als basis, en bevat geen vlees – vandaar ‘sin’: ‘zonder’ in het Spaans.

Chili sin carne recepten

Chili sin carne maken: zo doe je dat
Chili sin carne maken: zo doe je dat

Chili sin carne maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 uien
  • 1 paprikamix
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl komijn (djinten)
  • 800 g chilibonen in blik
  • 1 avocado
  • 150 g geraspte jong belegen kaas
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ovenschaal (25 x 30 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het chilipoeder en de komijn toe. Fruit 2 min. mee. Voeg de paprika en de inhoud van de blikken chilibonen, inclusief het vocht, toe. Laat 10 min. garen en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Vet de ovenschaal in en doe de chili sin carne erin en verdeel de avocado erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven.