Geroosterde bloemkool
Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Als je bloemkool roostert in de oven, krijgt het een heerlijke smaak en vooral lekkere bite. Geroosterde bloemkool is lekker in salades, door de pasta of gewoon in z’n geheel als spektakelstuk van het diner!

Geroosterde bloemkool recepten

Bloemkool roosteren: zo doe je dat
Bloemkool roosteren: zo doe je dat

Bloemkool roosteren: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

800 g

bloemkool

4 el

arachideolie

½ el

kerriepoeder

1 mespunt

zout

2 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Meng de olie met de kerrie en het zout. Meng de bloemkool met de kerrie-olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Verdeel na 15 min. oventijd het amandelschaafsel over de bloemkool. Schep halverwege om.