Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Meng de olie met de kerrie en het zout. Meng de bloemkool met de kerrie-olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verdeel na 15 min. oventijd het amandelschaafsel over de bloemkool. Schep halverwege om.
Geroosterde bloemkool
Als je bloemkool roostert in de oven, krijgt het een heerlijke smaak en vooral lekkere bite. Geroosterde bloemkool is lekker in salades, door de pasta of gewoon in z’n geheel als spektakelstuk van het diner!
Geroosterde bloemkool recepten
Bloemkool roosteren: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
800 gram bloemkool | |
4 eetlepel arachideolie | |
0.5 eetlepel kerriepoeder | |
1 mespunt zout | |
2 eetlepel amandelschaafsel |
Dit heb je nodig
bakpapier
Geroosterde bloemkool met parmezaan en gremolata
Met deze bloemkool uit de oven heb je echt pronkstuk op tafel! Eerst de bloemkool koken, dan in de oven en in de tussentijd maak je een lekker kruidige gremolata. En laten we vooral niet de parmezaanse kaas vergeten!
INGREDIËNTEN
1 hele bloemkool (ca. 1.3 kilo met bladen en stronk)
1 el zout
125 g Parmezaanse kaas
100 g ricotta
1 el olijfolie mild
1 bakje platte p...
01:29
De hele dag vegetarisch