Geroosterde bloemkool met spek-gochujangsaus

Geroosterde bloemkool krijgt een verrassende upgrade met spek-gochujangsaus: hartig, licht pittig en een beetje sticky. Geserveerd met rijst en peterselie wordt het een smaakvol hoofdgerecht met een lekkere kick.

455 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de sojasaus, honing en rijstazijn tot een marinade. Schep 1 el van de marinade (per 4 personen) door de bloemkool en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

  3. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui met de spekreepjes in 8 min. krokant. Voeg de gochujang, de rest van de marinade en het water toe en breng aan de kook. Laat 3 min. op laag vuur koken.

  4. Snijd de peterselie fijn en schep door de rijst. Serveer de bloemkool met de rijst en de spek-gochujangsaus.

Gerelateerde recepten

Geroosterde bloemkool met spek-gochujangsaus

Geroosterde bloemkool krijgt een verrassende upgrade met spek-gochujangsaus: hartig, licht pittig en een beetje sticky. Geserveerd met rijst en peterselie wordt het een smaakvol hoofdgerecht met een lekkere kick.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig