Ge­roos­ter­de bloem­kool met ta­hin­yog­hurt van Do­nal Ske­han

Terwijl de oven het werk doet, kun jij even ontspannen.

(17) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Terwijl de oven het werk doet, kun jij even ontspannen. 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 bakplaten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
  2. Snijd de bloemkolen in plakken van 2 cm. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze uitlekken. Leg de bloemkool­ plakken, alle eventuele afsnijdsels en de kikkererwten op twee bakplaten. Druppel er de olijfolie over en verdeel het komijn­zaad, de honing en het paprikapoeder erover. Schep de bloemkoolplakken voorzichtig om zodat ze rondom bedekt zijn en bestrooi royaal met peper en zout. Zet 40­-45 min. in de oven ­keer de bloemkoolplakken halverwege ­tot ze gaar en goudbruin zijn.
  3. Pers intussen de citroen uit. Meng de tahin met de yoghurt en het citroensap en verdun het mengsel zo nodig met een beetje koud water. Controleer de smaak en voeg als je wilt nog wat citroensap toe. Strooi er wat gerookte­ paprikapoeder over.
  4. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Bestrijk de borden met de tahinyoghurt en verdeel de bloemkool­ plakken en kikkererwten erover. Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander en hak de blaadjes grof. Bestrooi met de pompoenpitten en kruiden. Druppel er tot slot een beetje extra vergine olijfolie over.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde bloemkool met tahinyoghurt van Donal Skehan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bloem­kool met ta­hin­yog­hurt van Do­nal Ske­han

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).

2
2
  • 2 bloemkolen
  • 400 g kikkererwten in blik

Snijd de bloemkolen in plakken van 2 cm. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze uitlekken.

3
3

Leg de bloemkool­ plakken, alle eventuele afsnijdsels en de kikkererwten op twee bakplaten.

4
4
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 snufje gerookte paprikapoeder

Druppel er de olijfolie over en verdeel het komijn­zaad, de honing en het paprikapoeder erover.

5
5

Schep de bloemkoolplakken voorzichtig om zodat ze rondom bedekt zijn en bestrooi royaal met peper en zout.

6
6

Zet 40­-45 min. in de oven ­keer de bloemkoolplakken halverwege ­tot ze gaar en goudbruin zijn.

7
7
  • ½ citroen
  • 3 el tahin
  • 200 g Griekse yoghurt

Pers intussen de citroen uit. Meng de tahin met de yoghurt en het citroensap en verdun het mengsel zo nodig met een beetje koud water.

8
8

Controleer de smaak en voeg als je wilt nog wat citroensap toe. Strooi er wat gerookte­ paprikapoeder over.

9
9

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.

10
10

Bestrijk de borden met de tahinyoghurt en verdeel de bloemkool­ plakken en kikkererwten erover.

11
11
  • 10 g verse munt
  • 10 g verse koriander

Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander en hak de blaadjes grof.

12
12
  • ½ el extra vierge olijfolie

Bestrooi met de pompoenpitten en kruiden. Druppel er tot slot een beetje extra vergine olijfolie over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.