Gevulde eieren
Gevulde eieren

Gevulde eieren

Gevulde eieren: gekookte eieren gevuld met – echt waar! – gekookt ei. Deze romige, hartige snack behoort volgens ons tot dé iconische verjaardagshapjes. Maak ze ook eens roze, voor een wow-effect.

Gevulde eieren recepten

Gevulde eieren maken
Gevulde eieren maken

Gevulde eieren maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 el verse bieslook
  • 1 tl mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl dijonmosterd
  • 3 druppels tabasco
  • 1 tl paprikapoeder
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • spuitzak met kartelmondje
  1. Kook de eieren in ruim kokend water in 10 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  2. Snijd de eieren voorzichtig in de lengte doormidden. Haal met de punt van een mes de eidooiers uit het eiwit. Hak de bieslook fijn. Meng met een vork de eidooiers, mayonaise, crème fraîche, bieslook, mosterd en tabasco in een kom tot een gladde pasta.
  3. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de halve eiwitten mee. Bestrooi met paprikapoeder.

Hoe varieer je met gevulde eieren?

Varieer met gevulde eieren door te bedenken wat er goed samengaat met ei, en meng dit door de vulling. De basisvulling van gevulde eieren is gekookte eidooiers, mayonaise voor de romigheid en mosterd voor wat extra pit. Iets zouts gaat hier goed bij, eitjes gevuld met ansjovis bijvoorbeeld. Ei en avocado is ook een zeer populaire combi, dus waarom niet een gevuld eitje met avocadocrème? En voor een extra bite: krokante, gekruimelde chorizo on top. Waar is dat feestje? Wij sluiten graag aan!

Hoe bewaar je gevulde eieren?

Gevulde eieren kun je 1 dag in de koelkast bewaren. Wil je ze langer bewaren? Maak de vulling van tevoren en bewaar in een luchtdichte spuitzak. Bewaar de gekookte eiwitten in een afgesloten verpakking. De eieren zijn dan 2 dagen houdbaar. Haal de eieren een halfuurtje voor het serveren uit de koelkast, zo voorkom je dat je gasten (en jijzelf) ijskoude eieren eten. Gevulde eieren invriezen? We raden dit af, het komt de smaak en textuur van de eieren niet ten goede.

Gevulde eieren maken

Gevulde eieren: een klassiek borrelhapje. Ze zijn gemakkelijk te maken en de varianten zijn eindeloos. Allerhande laat je in deze video zien hoe je lekkere gevulde eieren kunt maken. Ei kokenMaak met een eierprikker, punaise of speld een gaatje in de eieren. Zet ze met koud water en een mespunt zout op. Kook de eieren in 8 minuten hard. Zet het vuur als het water kookt, laag. Eidooiers verwijderenOm de eieren makkelijk te kunnen pellen, laat je ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze voorzichtig. Halveer de eieren in de lengte. Haal de eidooiers er met de punt van een mes uit en doe ze in een kom. VullingPrak de eidooiers fijn met mayonaise. Voeg verse kruiden, specerijen of andere smaakmakers en peper en zout toe. Roer tot een gladde massa. Schep de vulling in een spuitzak met kartelvormige spuitmond. Spuit rozetjes in de eiwitten. Bestrooi ze met paprikapoeder of andere kruiden of specerijen ter garnering. Zo maak je gevulde eieren.
01:40