
Paddenstoelen recepten
Ze zitten bomvol umami en hebben een heerlijk vlezige structuur; wie houdt er nou niet van paddenstoelen? Ze smaken waanzinnig door je romige risotto of ragout, of rooster ze voor een smaakvolle topping. Met paddenstoelen kun je echt alle kanten op.

Smokey paddenstoelen
Ingrediënten
voor 4 personen- 250 g kastanjechampignons
- 1 el (arachide)olie
- 1 el sojasaus
- 2 tl donkere basterdsuiker
- 2 tl Tabasco chipotle
- 2 tl uienpoeder
Nodig in de keuken
- bakpapier
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet of zo min mogelijk overlappen.
- Meng in een kommetje de olie, sojasaus, basterdsuiker en tabasco door elkaar. Bestrijk met een kwastje de champignonplakjes met het mengsel. Bestrooi met het uienpoeder. Bak de champignonplakjes ca. 35 min. in het midden van de oven tot ze gedroogd en crispy zijn. Laat ze helemaal afkoelen.