Paddenstoelen

Herfst en paddenstoelen horen bij elkaar. Maar ze zijn ongeacht het seizoen natuurlijk gewoon lekker. Breng het bos in huis en verwerk paddenstoelen als (kastanje)champignons, cantharellen, shiitakes, oesterzwammen en portobello's in je gerechten. Van ovenschotels, bij vis of als romige ragout tot pulled mushrooms, saus of soep.

Smokey bits van champignons
Smokey bits van champignons

Smokey bits van champignons

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 el (arachide)olie
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl donkere basterdsuiker
  • 2 tl Tabasco chipotle
  • 2 tl uienpoeder
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet of zo min mogelijk overlappen.
  2. Meng in een kommetje de olie, sojasaus, basterdsuiker en tabasco door elkaar. Bestrijk met een kwastje de champignonplakjes met het mengsel. Bestrooi met het uienpoeder. Bak de champignonplakjes ca. 35 min. in het midden van de oven tot ze gedroogd en crispy zijn. Laat ze helemaal afkoelen.