Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes
Een heldere soep met veel smaak door de uitgesproken ingrediënten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 3 salade-uitjes
- 2 el (olijf)olie
- 200 g shiitakes
- 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
- 2 paddenstoelenbouillontabletten
- 1 liter kraanwater
- 2 middelgrote eieren
- 25 ml (houdbare) melk
- 25 g ongezouten roomboter
Keukenspullen
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Schil en rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de shiitakes voorzichtig schoon en halveer ze. Snijd de salade-uitjes in dunne ringen.
- Verhit de olie in een (soep)pan en bak de shiitakes, knoflook, shichimi togarashi en de helft van de gember 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur trekken met de deksel op de pan.
- Klop ondertussen de eieren los met de melk, de rest van de gember, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij. Roer door, doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
- Snijd de omelet in dunne reepjes en verdeel met de uitjes over 4 diepe borden. Verdeel de paddenstoelenbouillon erover en serveer direct.
bereidingstip:
Je kunt de bouillon een dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op laag vuur. De omelet kun je ook alvast bakken, maar snijd nog niet in reepjes. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Snijd vlak voor serveren in reepjes en doe in de borden. Zorg ervoor dat de bouillon goed heet is, omdat de omelet koud is en de soep dan afkoelt.
Tip:
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Kerst Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
Tip:
Lekkere wijn bij dit gerecht: Flaxbourne Pinot Noir.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 170 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.150 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes
- 2 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 3 salade-uitjes
Schil en rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de shiitakes voorzichtig schoon en halveer ze. Snijd de salade-uitjes in dunne ringen.
- 2 el (olijf)olie
- 200 g shiitakes
- 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
Verhit de olie in een (soep)pan en bak de shiitakes, knoflook, shichimi togarashi en de helft van de gember 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur.
- 2 paddenstoelenbouillontabletten
- 1 liter kraanwater
Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur trekken met de deksel op de pan.
- 2 middelgrote eieren
- 25 ml (houdbare) melk
- 25 g ongezouten roomboter
Klop ondertussen de eieren los met de melk, de rest van de gember, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij.
Roer door, doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Snijd de omelet in dunne reepjes en verdeel met de uitjes over 4 diepe borden. Verdeel de paddenstoelenbouillon erover en serveer direct.
bereidingstip:
Je kunt de bouillon een dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op laag vuur. De omelet kun je ook alvast bakken, maar snijd nog niet in reepjes. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Snijd vlak voor serveren in reepjes en doe in de borden. Zorg ervoor dat de bouillon goed heet is, omdat de omelet koud is en de soep dan afkoelt.