Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes
Een heldere soep met veel smaak door de uitgesproken ingrediënten.
Ingrediënten
4 personen
2 cm
verse gember
1 teen
knoflook
3
salade-uitjes
2 el
(olijf)olie
200 g
shiitakes
1 tl
Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
2
paddenstoelenbouillontabletten
1 l
kraanwater
2
middelgrote eieren
25 ml
(houdbare) melk
25 g
ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
rasp
Aan de slag
Schil en rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de shiitakes voorzichtig schoon en halveer ze. Snijd de salade-uitjes in dunne ringen.
Verhit de olie in een (soep)pan en bak de shiitakes, knoflook, shichimi togarashi en de helft van de gember 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur trekken met de deksel op de pan.
Klop ondertussen de eieren los met de melk, de rest van de gember, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij. Roer door, doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Snijd de omelet in dunne reepjes en verdeel met de uitjes over 4 diepe borden. Verdeel de paddenstoelenbouillon erover en serveer direct.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes
Een heldere soep met veel smaak door de uitgesproken ingrediënten.

bijgerecht
null personen
170 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de shiitakes voorzichtig schoon en halveer ze. Snijd de salade-uitjes in dunne ringen.
Verhit de olie in een (soep)pan en bak de shiitakes, knoflook, shichimi togarashi en de helft van de gember 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur trekken met de deksel op de pan.
Klop ondertussen de eieren los met de melk, de rest van de gember, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij. Roer door, doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Snijd de omelet in dunne reepjes en verdeel met de uitjes over 4 diepe borden. Verdeel de paddenstoelenbouillon erover en serveer direct.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Kerst Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
bereidingstip:Je kunt de bouillon een dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op laag vuur. De omelet kun je ook alvast bakken, maar snijd nog niet in reepjes. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Snijd vlak voor serveren in reepjes en doe in de borden. Zorg ervoor dat de bouillon goed heet is, omdat de omelet koud is en de soep dan afkoelt.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Flaxbourne Pinot Noir.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 cm verse gember
1 teen knoflook
3 salade-uitjes
2 el (olijf)olie
200 g shiitakes
1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
2 paddenstoelenbouillontabletten
1 l kraanwater
2 middelgrote eieren
25 ml (houdbare) melk
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
rasp