Ge­gril­de eda­ma­me

Heerlijk Japans bijgerechtje. Ook lekker bij de sushi.

(1) waardeer
bijgerecht Heerlijk Japans bijgerechtje. Ook lekker bij de sushi. 5 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • 5 sateprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Rijg ondertussen telkens 5 edamameboontjes aan 1 satéprikker. Gril de boontjes ca. 6-8. min. op hoog vuur.
  2. Leg boontjes aan de prikkers op een schaal en bestrooi met de shichimi en zout. Besprenkel met de sesamolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2018

Gegrilde edamame

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de eda­ma­me

1
1
  • 100 g koelverse edamame sojabonen

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Rijg ondertussen telkens 5 sojaboontjes aan 1 satéprikker. Gril de boontjes ca. 6-8. min. op hoog vuur.

2
2
  • ½ tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
  • ¼ tl zeezout
  • 1 tl geroosterde sesamolie

Leg boontjes aan de prikkers op een schaal en bestrooi met de shichimi en zout. Besprenkel met de sesamolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.