Mihoen met andijvie, gebakken zalm en limoen
Aziatisch turbogerecht voor als je snel én lekker wilt eten.
Aan de slag
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Bestrooi ondertussen de zalm rondom met de shichimi togarashi. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de zalm in 8 min. op middelhoog vuur bijna gaar, keer halverwege. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de rest in plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van 2 cm. Snijd de gember fijn.
Verhit de olie in een wok en bak de asperges 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, sojasaus en andijvie toe en bak 2 min. mee. Voeg de mihoen toe en warm al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met 1 el limoensap.
Breek de zalm in stukken en verdeel de limoenplakjes over de mihoen.
Asperges schillen
Instructievideo - 00:45 min.
Mihoen met andijvie, gebakken zalm en limoen
Aziatisch turbogerecht voor als je snel én lekker wilt eten.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Bestrooi ondertussen de zalm rondom met de shichimi togarashi. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de zalm in 8 min. op middelhoog vuur bijna gaar, keer halverwege. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de rest in plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van 2 cm. Snijd de gember fijn.
Verhit de olie in een wok en bak de asperges 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, sojasaus en andijvie toe en bak 2 min. mee. Voeg de mihoen toe en warm al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met 1 el limoensap.
Breek de zalm in stukken en verdeel de limoenplakjes over de mihoen.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g mihoen
300 g verse zalmfilets
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
1 limoen
350 g verse groene asperges
1 el sushigember
1 el arachideolie
3 el sojasaus
400 g gesneden andijvie