Shichimi-zalm met aspergenoedels
Bosui geeft een knapperig accent aan de zachte zalm en noedels.
Ingrediënten
4 personen
350 g
verse groene asperges
250 g
eiermie
2
rode uien
2
bosuien
300 g
zalmfilet
4 tl
Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
4 el
traditionele olijfolie
3 el
sojasaus
Aan de slag
Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges in ruim water in 6 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien en bosuitjes in ringen. Snijd de zalm in 4 stukken en wrijf de stukken in met de specerijenmelange.
Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de zalm in 4 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer halverwege. Neem de zalm uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Schenk de rest van de olie in de pan fruit de ui 1 min. Voeg de mie, asperges, sojasaus en helft van de bosui toe en bak nog 2 min.
Verdeel de mie over 4 diepe borden. Leg er de zalmfilet op en bestrooi met de rest van de bosui.
Shichimi-zalm met apergenoedels
Instructievideo - 02:37 min.
Shichimi-zalm met aspergenoedels
Bosui geeft een knapperig accent aan de zachte zalm en noedels.

hoofdgerecht
4 personen
510 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges in ruim water in 6 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien en bosuitjes in ringen. Snijd de zalm in 4 stukken en wrijf de stukken in met de specerijenmelange.
Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de zalm in 4 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer halverwege. Neem de zalm uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Schenk de rest van de olie in de pan fruit de ui 1 min. Voeg de mie, asperges, sojasaus en helft van de bosui toe en bak nog 2 min.
Verdeel de mie over 4 diepe borden. Leg er de zalmfilet op en bestrooi met de rest van de bosui.
combinatietip:Bestrooi voor een krokant accent de zalmfilet ook nog met 1 el geroosterd sesamzaad.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)350 g verse groene asperges
250 g eiermie
2 rode uien
2 bosuien
300 g zalmfilet
4 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
4 el traditionele olijfolie
3 el sojasaus