bewaar
Aziatische pastasalade met lichtpittige kip & broccoli
Aziatische pastasalade met lichtpittige kip & broccoli
bewaar

Aziatische pastasalade met lichtpittige kip & broccoli

De smaak van de kip is door de kruiden fris, zoet, kruidig, zuur en bitter tegelijk: een smaakexplosie!

20 min. bereiden
redelijk pittig
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni grande

400 g

broccoli

400 g

champignons

2 el

arachideolie

2 tenen

knoflook

2

kipfilet

7 g

Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

2 el

sesamolie

2 el

sojasaus

2 el

sushiazijn

2

salade-uitjes

De smaak van de kip is door de kruiden fris, zoet, kruidig, zuur en bitter tegelijk: een smaakexplosie!

Aan de slag

1

Kook de macaroni in een pan met kokend water en eventueel zout in 10 min. beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook alle delen van de broccoli de laatste 3 min. met de pasta mee. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de champignons 7 min. op middelhoog vuur.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip met de knoflook en shichimi togarashi 5 min. goudbruin en gaar. Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes. Giet de pasta en broccoli af en meng met de dressing en vervolgens met de kip en champignons. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de salade-ui.

tip

algemeenLiever iets minder pittig? Voeg dan wat minder shichimi togarashi toe aan de kip.