Mez­ze­lu­ne met pad­den­stoe­len­room­saus en spi­na­zie

Diner voor twee? Dat vraagt om pasta gevúld met truffel en met een saus van truffel.

(12) waardeer
italiaans hoofdgerecht Diner voor twee? Dat vraagt om pasta gevúld met truffel en met een saus van truffel. 2 personen
5 12

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de paddenstoelen 3 min. op middelhoog vuur. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg de spinazie toe aan de paddenstoelen en roerbak 2 min. Voeg de truffeltapenade en de slagroom toe. Laat even inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Rasp de kaas. Meng de pasta voorzichtig met de paddenstoelensaus. Bestrooi met de kaas.

Tip:

Dit gerecht bevat vrij veel verzadigde vetten, maar is het zondigen waard!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mezzelune met paddenstoelenroomsaus en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mez­ze­lu­ne met pad­den­stoe­len­room­saus en spi­na­zie

1
1
  • 200 g paddenstoelen voor pasta
  • 1 el traditionele olijfolie

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de paddenstoelen 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 250 g koelverse mezzelune met ricotta, eekhoorntjesbrood en truffel

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 200 g verse spinazie
  • 1 el truffel-paddenstoelentapenade
  • 125 ml slagroom

Voeg de spinazie toe aan de paddenstoelen en roerbak 2 min. Voeg de truffeltapenade en de slagroom toe. Laat even inkoken op hoog vuur.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 25 g Pecorino Romano

Rasp de kaas. Meng de pasta voorzichtig met de paddenstoelensaus. Bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.