Conserveren

Conserveren: het klinkt zo lekker ouderwets maar is nog altijd actueel. Wecken en drogen deed je grootmoeder misschien al, maar zijn nog altijd beproefde methodes om etenswaren op een natuurlijke manier langer te kunnen bewaren. Dit zijn onze favoriete technieken en recepten.

Ingemaakte mini-komkommers
Ingemaakte mini-komkommers

Ingemaakte mini-komkommers

Ingrediënten

voor 8 porties
  • 800 g snoepkomkommer
  • 200 g kristalsuiker
  • 400 ml water
  • 400 ml appelciderazijn
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el gedroogde dille
  • 1 tl zout
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • weckpot à 2 liter
  1. Halveer de komkommers in de lengte en doe in de brandschone weckpot. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Dit wordt het inmaakvocht. Haal van het vuur en voeg de azijn, het mosterdzaad, de dille en het zout toe. Schenk het inmaakvocht over de groenten en sluit direct de deksel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens minimaal 2 dagen in de koelkast staan.