bewaar
Kimchitosti
Kimchitosti
bewaar

Kimchitosti

Tosti van leftovers met pittige kimchi (gefermenteerde groente).

35 min. bereiden
74 uur wachten
redelijk pittig
16waarderingen

Ingrediënten

1 personen

1

Chinese kool

4 el

zout

3 el

kristalsuiker

50 g

verse gember

50 g

verse knoflookpuree

50 g

gochujang Koreaanse chilipasta

60 ml

vissaus

60 ml

sojasaus

2 plakken

bacon

1 el

ongezouten roomboter

1 plak

oude kaas

2 sneetjes

witbrood

Dit heb je nodig

  • vergiet

  • weckpot à 1,5 liter

  • keukenpapier

Tosti van leftovers met pittige kimchi (gefermenteerde groente).

Aan de slag

1

Snijd voor de kimchi de kool in repen. Doe in een ruime kom en meng met het zout en de suiker. Laat minimaal 2 uur staan.

2

Meng de gember, knoflookpuree, gochujang, vissaus, sojasaus, zout en suiker tot een marinade.

3

Spoel het zout en suiker van de kool. Laat uitlekken in een vergiet en druk het laatste vocht eruit. Voeg toe aan de marinade en meng. Doe in bakjes of weckpotten en zorg ervoor dat de kool bedekt is met de marinade.

4

Laat de kool ca. 3 dagen op kamertemperatuur fermenteren. Kijk iedere dag even. Proef na 3 dagen. Als je tevreden bent kun je het in de koelkast (in een luchtdicht bakje of weckpot) maximaal 2 weken bewaren.

5

Bak de bacon in een koekenpan met dikke bodem en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het vet. Bouw je tosti op met de kaas, 2 el kimchi en bacon. Bak ongeveer 5 min. per kant op laag vuur in het achtergebleven bakvet en voeg eventueel boter of olie toe als het te droog wordt. Beste tosti ooit.

tip

bereidingstipJe mag ook meer of minder knoflook, peper en gember gebruiken. Experimenteer en kijk wat je het lekkerst vindt

variatietipIn plaats van gochujang kun je ook 1 el gedroogde chiliflakes gebruiken.

algemeenBron: Instock cooking.

Instock - fermenteren

Instructievideo - 05:21 min.