Kimchi

Bij deze versie wordt de kool ingelegd met gember, chili- en paprikapoeder. Het traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten wordt normaliter gemaakt met gochugaru (Koreaanse pepers).

30 kcal

40 min. bereiden, 3 uur wachten

zeer pittig

3.5/5

(138)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer


Aan de slag

  1. Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren. Doe in een ruime kom. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken.

  2. Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade. Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is. Breng eventueel op smaak met zout. Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.

  • bewaartipJe kunt de kimchi een week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

Wat vond je van dit recept?

Kimchi

Bij deze versie wordt de kool ingelegd met gember, chili- en paprikapoeder. Het traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten wordt normaliter gemaakt met gochugaru (Koreaanse pepers).

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig