Vegetarische voorgerechten: salades
Vegetarische voorgerechten: salades

Vegetarische voorgerechten: salades

Op zoek naar de beste vegetarische saladerecepten? Bekijk ze allemaal in dit overzicht. Lekker fris en licht, met fruit, rauwkost, kruiden en verschillende soorten kaas.

Ananassalade met komkommer
Ananassalade met komkommer

Ananassalade met komkommer

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 komkommer
  • 1/2 ananas
  • 1 schaaltje verse kokosnootstukjes
  • 3 el volle yoghurt
  • 2 tl chilipeper
  • 1 bakje basilicum
Zet producten op mijn lijst
  1. Schaaf met een kaasschaaf in de lengte plakjes van de komkommer en leg op een schaal. Schil de ananas, halveer hem in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de ananas en kokosstukjes over de komkommer.
  2. Meng de yoghurt met de chilipeper. Snijd de helft van het basilicum fijn en voeg toe. Sprenkel over de salade.
  3. Scheur de rest van de basilicumblaadjes in stukjes en verdeel over de salade. Lekker met gegrilde kip en gebakken rijst.