Huzarensalade met dille
Dat stoffige imago van de huzarensalade is in één klap verleden tijd met deze variant.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 middelgrote eieren
- 600 g vastkokende aardappelen
- 200 g winterpeen
- 200 g verse doperwten
- 135 ml augurkenblokjes (potje)
- 2 el Maille mayonaise met fijne mosterd
- 4 el arachideolie
- 4 takjes verse dille
- 1 kropsla
Keukenspullen
- ijsbolletjestang
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de aardappelen, winterpeen en doperwten met een mespunt zout in 7 min. beetgaar. Giet af en laat op een platte schaal in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schep regelmatig om.
- Laat ondertussen de augurkenblokjes uitlekken en vang 1.5 eetlepel per twee personen van vocht op. Meng het vocht met de mayonaise, de olie en peper en eventueel zout tot een dressing. Meng het ei, de augurkenblokjes en dressing door de aardappel en groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de dille los en schep door de salade.
- Haal twee mooie blaadjes per persoon van de kropsla los en leg op elk bord twee blaadjes. Maak met een ijsbolletjestang bolletjes van de salade en leg op de sla.
variatietip:
In plaats van de mostermayonaise kun je ook zelf 2 el mayonaise met 2 tl mosterd mengen.
variatietip:
Meng voor een extra feestelijke touch de huzarensalade met 100g in stukjes gesneden Yorkham, 100g in blokjes gesneden gerookte kip of 125 g warmgerookte zalmstukken (de kip kan sporen gluten bevatten).
bewaartip:
Je kunt de salade twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 245 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Huzarensalade met dille
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Huzarensalade met dille
- 2 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn.
- 600 g vastkokende aardappelen
- 200 g winterpeen
- 200 g verse doperwten
Kook de aardappelen, winterpeen en doperwten met een mespunt zout in 7 min. beetgaar.
Giet af en laat op een platte schaal in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schep regelmatig om.
- 135 ml augurkenblokjes
Laat ondertussen de augurkenblokjes uitlekken en vang 1.5 eetlepel per twee personen van vocht op.
- 2 el Maille mayonaise met fijne mosterd
- 4 el arachideolie
Meng het vocht met de mayonaise, de olie en peper en eventueel zout tot een dressing.
Meng het ei, de augurkenblokjes en dressing door de aardappel en groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 takjes verse dille
Haal de dille los en schep door de salade.
- 1 kropsla
Haal 2 mooie blaadjes per persoon van de kropsla los en leg op elk bord 2 blaadjes.
Maak met een ijsbolletjestang bolletjes van de salade en leg op de sla.
variatietip:
In plaats van de mostermayonaise kun je ook zelf 2 el mayonaise met 2 tl mosterd mengen.
variatietip:
Meng voor een extra feestelijke touch de huzarensalade met 100g in stukjes gesneden Yorkham, 100g in blokjes gesneden gerookte kip of 125 g warmgerookte zalmstukken (de kip kan sporen gluten bevatten).
bewaartip:
Je kunt de salade twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen.