Hak 130 g chocolade (per 4 personen) grof. Breng ⅓ van de slagroom op middelhoog vuur in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, roer de gehakte chocolade erdoor en laat 10 min. staan. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig.
Klop ondertussen met de (hand)mixer de vanillesuiker en de rest van de slagroom lobbig. Snijd de brownie in blokjes van 1 cm.
Verdeel de helft van de brownie over de glazen. Verdeel de helft van de ganache en vervolgens de helft van de slagroom erover. Herhaal dit tot de glazen 2 lagen hebben. Schaaf de rest van de chocolade met een dunschiller in krullen over de bovenste slagroomlaag. Steek de ministroopwafels in de slagroom.
Oud en nieuw nagerechten
Zoek je inspiratie voor nagerechten voor oud en nieuw? De beste recepten voor feestelijk nagerechten op een rij. Van een licht toetje tot een grand dessert.
Oud en nieuw nagerechten
Stroopwafel-brownietrifle
Ingrediënten
Aantal personen
150 gram Delicata chocoladerepen melk-stroopwafel | |
300 ml verse slagroom | |
8 gram vanillesuiker | |
200 gram brownie cake | |
8 mini-stroopwafels |
Dit heb je nodig
handmixer
brede glazen