Oud en nieuw nagerechten
Oud en nieuw nagerechten

Oud en nieuw nagerechten

Zoek je inspiratie voor nagerechten voor oud en nieuw? De beste recepten voor feestelijk nagerechten op een rij. Van een licht toetje tot een grand dessert.

Ananasbeignets
Ananasbeignets

Ananasbeignets

Ingrediënten

voor 10 personen
  • 125 g bloem
  • 3 eieren
  • 1.5 el zonnebloemolie
  • 125 ml bier
  • 1 ananas
  • poedersuiker
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • frituurpan of ruime pan en keukenthermometer
  1. Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in. Roer van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
  2. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het beslag. Snijd de onderkant en kroon van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd de ananas in de breedte in 10 gelijke plakken. Verwijder de harde kern met een mes.
  3. Haal de ananas door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  4. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en bestrooi met poedersuiker. Serveer warm, lauw of koud.