Stroop­wa­fel-brow­nietri­f­le

Stroopwafel + chocolade + brownie = het ultieme kerstdessert.

  • nagerecht
  • 4 personen
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(28) waardeer
nagerecht Stroopwafel + chocolade + brownie = het ultieme kerstdessert. 4 personen
4 28

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • handmixer
  • 4 brede glazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak 150 g chocolade (per 4 personen) grof. Breng ⅓ van de slagroom op middelhoog vuur in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, roer de gehakte chocolade erdoor en laat 10 min. staan. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig.
  2. Klop ondertussen met de (hand)mixer de vanillesuiker en de rest van de slagroom lobbig. Snijd de brownie in blokjes van 1 cm.
  3. Verdeel de helft van de brownie over de glazen. Verdeel de helft van de ganache en vervolgens de helft van de slagroom erover. Herhaal dit tot de glazen 2 lagen hebben. Schaaf de rest van de chocolade met een dunschiller in krullen over de bovenste slagroomlaag. Steek de ministroopwafels in de slagroom.
video

Stroop­wa­fel-brow­nietri­f­le

leuk & snel - 00:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
december 2018

Stroopwafel-brownietrifle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stroop­wa­fel-brow­nietri­f­le

1
1
  • 150 g Delicata chocoladerepen melk-stroopwafel
  • 100 ml verse slagroom

Hak de chocolade grof. Breng de slagroom op middelhoog vuur in een steelpannetje aan de kook.

2
2

Neem van het vuur, roer de gehakte chocolade erdoor en laat 10 min. staan. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel.

3
3

Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig.

4
4
  • 8 g vanillesuiker
  • 200 ml verse slagroom
  • 200 g brownie cake

Klop ondertussen met de (hand)mixer de vanillesuiker en de rest van de slagroom lobbig. Snijd de brownie in blokjes van 1 cm.

5
5

Verdeel de helft van de brownie over de glazen. Verdeel de helft van de ganache en vervolgens de helft van de slagroom erover.

6
6

Herhaal dit tot de glazen 2 lagen hebben.

7
7
  • 8 mini-stroopwafels

Schaaf de rest van de chocolade met een dunschiller in krullen over de bovenste slagroomlaag. Steek de ministroopwafels in de slagroom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.