Voorgerechten met zalm

Voorgerechten met zalm

Zalm is een elegant ingrediënt om je diner mee af te trappen. Rauw, gerookt of gebakken: met deze vet lekkere vis kun je alle culinaire kanten op. Maak de mooiste voorgerechten met zalm in de vorm van een zalmtompouce, een tartaar van zalm of een zalmcarpaccio.

Zalmkrans met poma-dressing

Zalmkrans met poma-dressing

  1. Pers de sinaasappel uit. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Meng 3 el sinaasappelsap (per 4 personen), de passievrucht, vanillewodka en azijn door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de sinaasappelschijfjes elk in 3 stukken en laat marineren in de dressing.
  2. Doe de cottagecheese met ⅕ van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schaaf linten van de komkommer, rol ze op tot roosjes en snijd de helft in de lengte door, zodat de roosjes verschillende hoogten krijgen. Pluk de blaadjes van de dille, zodat je mooie pluimpjes krijgt. Snijd de peper in ringen.
  4. Verdeel de zalm in kransvorm over de borden en verdeel de stukjes sinaasappel, komkommerroosjes, dressing, whipped cottagecheese, rode peper en dille rond de zalm. Besprenkel met de rest van de olie.