Tartaar

Bij het woord ‘tartaar’ denk je misschien al gauw aan een gebakken rundertartaartje. Maar er is meer! Torentjes van heel vers, fijngehakt rauw rundvlees (steak tartare), vis of zelfs groenten kun je óók tartaar noemen. Wij serveren je de lekkerste (rauwe!) recepten.

Tartaar recepten

Steak tartaar

Ingrediënten

Aantal personen

2 ambachtelijke baguettes licht meergranen

1 eetlepel traditionele olijfolie

3 takjes verse platte peterselie

3 sjalotten

12 Amsterdamse mini augurken

400 gram biefstukken

2 eetlepel kappertjes

2 theelepel worcestershiresauce

0.5 theelepel zout

4 scharreleieren

2 eetlepel dijonmosterd

2 theelepel tabasco

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • portioneerringen (Ø 7 cm)

  1. Halveer de baguettes in de lengte. Bestrijk met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de stukken brood 3 min. op de snijkant. Laat afkoelen.

  2. Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de augurkjes fijn. Snijd de biefstuk in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Snijd de repen fijn en doe in een kom. Meng de peterselie, ⅔ van de sjalot, de augurkjes, kappertjes, worcestershiresauce en het zout erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.

  3. Doe een portie van de fijngesneden biefstuk in de portioneerring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo nog ook de overige porties. Maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de porties vlees. Splits een ei en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

  4. Verdeel het brood over de borden. Serveer de mosterd, extra worcestershiresauce, tabasco en de rest van de sjalot erbij om op smaak te brengen. Lekker!

Bietentartaar met geitenkaas en gebakken kappertjes

Bietentartaar is een leuke, vleesvrije variatie op de klassieke steak tartare. Een feestelijk voorgerecht voor bijvoorbeeld kerst. Je marineert de bietjes in balsamico voor een mooie balans tussen zoet en zuur. Geitenkaas zorgt voor het romige element. En dille en basilicum zijn de smaakmakers. Wacht even, we missen nog iets! De kappertjes. Dat zijn niet zomaar kappertjes. Je frituurt ze namelijk zodat ze knapperig worden. ...

00:48

Direct aan de slag

Meer voorgerechten