Tartaar
Tartaar

Tartaar

Bij het woord ‘tartaar’ denk je misschien al gauw aan een gebakken rundertartaartje. Maar er is meer! Torentjes van heel vers, fijngehakt rauw rundvlees (steak tartare), vis of zelfs groenten kun je óók tartaar noemen. Wij serveren je de lekkerste (rauwe!) recepten.

Steak tartare

Steak tartare

Ingrediënten

4 personen

5 g

verse platte peterselie

1

sjalot

12

Amsterdamse mini augurken

330 g

AH Excellent steak tartaar

2 tl

worcestershiresauce

4

kwarteleieren

1 el

dijonmosterd

2 tl

tabasco

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • kookringen (Ø 7 cm)

  1. Snijd de peterselie fijn en snipper de sjalot heel fijn. Laat de augurkjes uitlekken.
  2. Haal de tartaar uit de verpakking en doe in een kom. De bijgeleverde zakjes saus en dressing gebruik je niet. Meng de worcestershiresauce met een vork door de tartaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe een portie van de tartaar in de kookring op een bord en druk aan met een lepel. Maak met een theelepel een kuiltje in het midden. Verwijder de ring en maak zo ook de overige porties. Splits het kwarteleitje en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
  4. Verdeel rondom de tartaar de mosterd, tabasco, kappertjes, augurkjes en de fijngesneden peterselie en sjalot. Zo kan iedereen aan tafel zijn of haar eigen tartaar op smaak brengen.