To­ma­tent­ar­taar op toast met ’n ge­po­cheerd ei­tje

Iedereen kan zijn eigen tartaar naar smaak garneren. Minder werk voor de kok en meer gezelligheid aan tafel!

(4) waardeer
voorgerecht Iedereen kan zijn eigen tartaar naar smaak garneren. Minder werk voor de kok en meer gezelligheid aan tafel! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ronde uitsteekvorm (Ø8cm)
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook. Zet ook een bak met koud water klaar. Snijd het vel van de tomaten aan de onderkant kruislings in. Prik, als het water kookt, een tomaat aan een vork en dompel 10 sec. onder in het kokende water en vervolgens 10 sec. in het koude water. Je kunt het vel er nu makkelijk aftrekken. Herhaal dit met alle tomaten.
  2. Snijd de ontvelde tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de berg tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner. Doe in een kom en meng er de helft van de olijfolie door. Breng op smaak met de tabasco chipotle en eventueel zout.
  3. Breng in een pan een laag water aan de kook en zet het vuur laag. Pocheer 1 voor 1 de hennen-eitjes 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat de pan water op laag vuur staan.
  4. Gril de sneetjes brood in de grillpan en steek er een rondje uit. Leg de toastrondjes op borden. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Schep op elk bord een bergje ui en een bergje kappertjes.
  5. Leg de eitjes nog 30 sec. terug in het hete water om op te warmen. Doe de tomatentartaar in een zeef en vang het vocht op. Schep de tomatentartaar op de toast en leg in het midden steeds een gepocheerd eitje. Bestrooi met peper en besprenkel met de rest van de olijfolie. Schenk het tomatenvocht in borrelglaasjes en zet die ook op het bord.

Tip:

De Toma'Gusto en de henneneitjes zijn verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn- winkels en op ah.nl. Je kunt ook tastytomtrostomaten en gewone eieren gebruiken.

serveertip:

Het tomatendrankje is ook lekker met een scheutje wodka.

video

To­ma­tent­ar­taar op toast met 'n ge­po­cheerd ei­tje

recipevideo - 00:39 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tomatentartaar op toast met ’n gepocheerd eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­tent­ar­taar op toast met ’n ge­po­cheerd ei­tje

1
1

Breng een pan water aan de kook. Zet ook een bak met koud water klaar.

2
2
  • 4 Toma'Gusto vleestomaten
  • 6 trostomaten

Snijd het vel van de tomaten aan de onderkant kruislings in.

3
3

Prik, als het water kookt, een tomaat aan een vork en dompel 10 sec. onder in het kokende water en vervolgens 10 sec. in het koude water.

4
4

Je kunt het vel er nu makkelijk aftrekken. Herhaal dit met alle tomaten.

5
5

Snijd de ontvelde tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten.

6
6

Snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes.

7
7
  • 1 el extra vierge olijfolie

Snijd de berg tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner. Doe in een kom en meng er de olijfolie door.

8
8
  • 1 tl tabasco chipotle pepper sauce

Breng op smaak met de tabasco chipotle en eventueel zout.

9
9

Breng in een pan een laag water aan de kook en zet het vuur laag.

10
10
  • 4 scharrel hennen-eitjes

Pocheer 1 voor 1 de hennen-eitjes 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat de pan water op laag vuur staan.

11
11
  • 4 sneetjes AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood

Gril de sneetjes brood in de grillpan en steek er een rondje uit. Leg de toastrondjes op borden.

12
12
  • ½ rode ui
  • 2 el kappertjes in pot

Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Schep op elk bord een bergje ui en een bergje kappertjes.

13
13

Leg de eitjes nog 30 sec. terug in het hete water om op te warmen.

14
14

Doe de tomatentartaar in een zeef en vang het vocht op.

15
15

Schep de tomatentartaar op de toast en leg in het midden steeds een gepocheerd eitje.

16
16
  • 1 el extra vierge olijfolie

Bestrooi met peper en besprenkel met de rest van de olijfolie. Schenk het tomatenvocht in borrelglaasjes en zet die ook op het bord.

serveertip:

Het tomatendrankje is ook lekker met een scheutje wodka.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.