Snelle panzanella
Misschien is deze panzanella (Italiaanse broodsalade) wel de snelste salade ooit.
375 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 tenen
15 g
2 el
6 el
2
½
600 g
Dit heb je nodig
barbecue
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2020 nr. 04 - Een beetje groener
Steek de barbecue aan. Snijd de knoflook fijn en het basilicum grof. Meng de knoflook, het basilicum, de rodewijnazijn en ⅔ van de olie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de uien horizontaal in plakken van een ½ cm dik. Bestrijk de uien en het brood met de rest van de olie. Rooster de uien, het brood en de ongesneden tomaten in ca. 5 min. op de barbecue.
Snijd de geroosterde uiplakken in vieren. Scheur elke plak brood in 6 grove stukken. Snijd de tomaten in 4 parten. Doe de ui, het brood en de tomaat in een kom. Meng de dressing erdoor.
Snelle panzanella
Misschien is deze panzanella (Italiaanse broodsalade) wel de snelste salade ooit.

bijgerecht
4 personen
375 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de knoflook fijn en het basilicum grof. Meng de knoflook, het basilicum, de rodewijnazijn en ⅔ van de olie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de uien horizontaal in plakken van een ½ cm dik. Bestrijk de uien en het brood met de rest van de olie. Rooster de uien, het brood en de ongesneden tomaten in ca. 5 min. op de barbecue.
Snijd de geroosterde uiplakken in vieren. Scheur elke plak brood in 6 grove stukken. Snijd de tomaten in 4 parten. Doe de ui, het brood en de tomaat in een kom. Meng de dressing erdoor.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
15 g basilicum
2 el rodewijnazijn
6 el milde olijfolie
2 rode uien
½ AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
600 g tastytom-trostomaten
Dit heb je nodig
barbecue




