Snelle panzanella
Misschien is deze panzanella (Italiaanse broodsalade) wel de snelste salade ooit.
Ingrediënten
4 personen
2 tenen
knoflook
15 g
basilicum
2 el
rodewijnazijn
6 el
milde olijfolie
2
rode uien
½
AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
600 g
tastytom-trostomaten
Dit heb je nodig
barbecue
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de knoflook fijn en het basilicum grof. Meng de knoflook, het basilicum, de rodewijnazijn en ⅔ van de olie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de uien horizontaal in plakken van een ½ cm dik. Bestrijk de uien en het brood met de rest van de olie. Rooster de uien, het brood en de ongesneden tomaten in ca. 5 min. op de barbecue.
Snijd de geroosterde uiplakken in vieren. Scheur elke plak brood in 6 grove stukken. Snijd de tomaten in 4 parten. Doe de ui, het brood en de tomaat in een kom. Meng de dressing erdoor.
Snelle panzanella
Misschien is deze panzanella (Italiaanse broodsalade) wel de snelste salade ooit.

bijgerecht
4 personen
375 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de knoflook fijn en het basilicum grof. Meng de knoflook, het basilicum, de rodewijnazijn en ⅔ van de olie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de uien horizontaal in plakken van een ½ cm dik. Bestrijk de uien en het brood met de rest van de olie. Rooster de uien, het brood en de ongesneden tomaten in ca. 5 min. op de barbecue.
Snijd de geroosterde uiplakken in vieren. Scheur elke plak brood in 6 grove stukken. Snijd de tomaten in 4 parten. Doe de ui, het brood en de tomaat in een kom. Meng de dressing erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 tenen knoflook
15 g basilicum
2 el rodewijnazijn
6 el milde olijfolie
2 rode uien
½ AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
600 g tastytom-trostomaten
Dit heb je nodig
barbecue