bewaar
Snelle panzanella
Snelle panzanella
bewaar

Snelle panzanella

Misschien is deze panzanella (Italiaanse broodsalde) wel de snelste salade ooit.

10 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

15 g

basilicum

2 el

rodewijnazijn

6 el

milde olijfolie

2

rode uien

½

AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood

600 g

tastytom-trostomaten

Dit heb je nodig

  • barbecue

Misschien is deze panzanella (Italiaanse broodsalde) wel de snelste salade ooit.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd de knoflook fijn en het basilicum grof. Meng de knoflook, het basilicum, de rodewijnazijn en ⅔ van de olie in een kom en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de uien horizontaal in plakken van een ½ cm dik. Bestrijk de uien en het brood met de rest van de olie. Rooster de uien, het brood en de ongesneden tomaten in ca. 5 min. op de barbecue.

3

Snijd de geroosterde uiplakken in vieren. Scheur elke plak brood in 6 grove stukken. Snijd de tomaten in 4 parten. Doe de ui, het brood en de tomaat in een kom. Meng de dressing erdoor.