Steak tartaar
Een echte Franse klassieker. Steak tartaar komt het best tot z’n recht met het allerbeste rundvlees en een dooier on top. Bon appetit!
Ingrediënten
4 personen
2
ambachtelijke baguettes licht meergranen
1 el
traditionele olijfolie
3 takjes
verse platte peterselie
3
sjalotten
12
Amsterdamse mini augurken
400 g
biefstukken
2 el
kappertjes
2 tl
worcestershiresauce
½ tl
zout
4
scharreleieren
2 el
dijonmosterd
2 tl
tabasco
Dit heb je nodig
grillpan
portioneerringen (Ø 7 cm)
Aan de slag
Halveer de baguettes in de lengte. Bestrijk met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de stukken brood 3 min. op de snijkant. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de augurkjes fijn. Snijd de biefstuk in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Snijd de repen fijn en doe in een kom. Meng de peterselie, ⅔ van de sjalot, de augurkjes, kappertjes, worcestershiresauce en het zout erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
Doe een portie van de fijngesneden biefstuk in de portioneerring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo nog ook de overige porties. Maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de porties vlees. Splits een ei en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
Verdeel het brood over de borden. Serveer de mosterd, extra worcestershiresauce, tabasco en de rest van de sjalot erbij om op smaak te brengen. Lekker!
Steak tartaar
Instructievideo - 03:03 min.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Steak tartaar
Een echte Franse klassieker. Steak tartaar komt het best tot z’n recht met het allerbeste rundvlees en een dooier on top. Bon appetit!

voorgerecht
4 personen
390 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de baguettes in de lengte. Bestrijk met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de stukken brood 3 min. op de snijkant. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de augurkjes fijn. Snijd de biefstuk in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Snijd de repen fijn en doe in een kom. Meng de peterselie, ⅔ van de sjalot, de augurkjes, kappertjes, worcestershiresauce en het zout erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
Doe een portie van de fijngesneden biefstuk in de portioneerring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo nog ook de overige porties. Maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de porties vlees. Splits een ei en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
Verdeel het brood over de borden. Serveer de mosterd, extra worcestershiresauce, tabasco en de rest van de sjalot erbij om op smaak te brengen. Lekker!
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt. Ook het gebruik van rauw vlees wordt afgeraden voor deze groepen.
variatietip:Je kunt de steak tartaar ook als hoofdgerecht serveren. Verdubbel dan de hoeveelheden (behalve het ei). Serveer met Franse frites en een salade van eikenbladslamelange (zak 200 g) en mosterd-dilledressing (fles 250 ml).
combinatietip:Lekker met waterkers (zak 75 g).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 ambachtelijke baguettes licht meergranen
1 el traditionele olijfolie
3 takjes verse platte peterselie
3 sjalotten
12 Amsterdamse mini augurken
400 g biefstukken
2 el kappertjes
2 tl worcestershiresauce
½ tl zout
4 scharreleieren
2 el dijonmosterd
2 tl tabasco
Dit heb je nodig
grillpan
portioneerringen (Ø 7 cm)