Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem al roerend met een garde erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen, roer af en toe. Voeg op laag vuur al roerend de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en laat op laag vuur al roerend 3 min. zacht koken. Breng de bechamel op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gruyère. Leg de helft van de sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de bechamel erover, bestrooi met ⅓ van de gruyère en beleg met de ham. Top af met de rest van de sneetjes brood. Verdeel de rest van de bechamel erover en bestrooi met de rest van de gruyère. Bak 15-20 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
Vaderdag ontbijtjes
Bij elke vader stroomt liefde door de aderen, recht naar zijn maag. Dus waarom niet op Vaderdag een verrukkelijk ontbijtje voor hem klaarmaken? Van knapperige wentelteefjes en verfrissende smoothies tot hartige tosti’s en luchtige croissants. Laat je creativiteit de vrije loop en tover een glimlach op zijn gezicht! 🍳☕🥐
Vaderdag topper
Ingrediënten
Aantal personen
40 gram ongezouten roomboter | |
45 gram tarwebloem | |
375 ml volle melk | |
1 eetlepel grove dijonmosterd à' l'ancienne | |
0.5 theelepel gemalen nootmuskaat | |
165 gram gruyère | |
8 sneetjes AH Liefde & Passie desem blond | |
4 plakken gerookte slagersachterham |
Dit heb je nodig
bakpapier
Meer inspiratie
Ontbijt met dieetwens