Vaderdag ontbijtjes

Vaderdag ontbijtjes

Bij elke vader stroomt liefde door de aderen, recht naar zijn maag. Dus waarom niet op Vaderdag een verrukkelijk ontbijtje voor hem klaarmaken? Van knapperige wentelteefjes en verfrissende smoothies tot hartige tosti’s en luchtige croissants. Laat je creativiteit de vrije loop en tover een glimlach op zijn gezicht! šŸ³ā˜•šŸ„

Vaderdag topper

Vaderdag topper

  1. Verwarm de oven voor op 200 Ā°C. Snijd de kapjes van het brood. Snijd het brood in 8 sneetjes en rooster ze tijdens het voorverwarmen van de oven ca. 4 min.
  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur gaar worden totdat de bloem licht begint te kleuren (roux), dit duurt 5 min. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en laat 5 min. op laag vuur koken tot bechamel.
  3. Bestrijk elk sneetje brood aan 1 kant met Ā½ el mosterd. Leg 4 sneetjes met de mosterdkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de bechamel en de kaas erover. Leg hierop een plak ham en dek af met de rest van de sneetjes brood met de mosterdkant naar onderen. Verdeel de rest van de bechamel erover en bestrooi met de kaas. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.