bewaar
Croque monsieur
Croque monsieur
bewaar

Croque monsieur

De Franse, smeuïge variant op de tosti: met romige bechamel en pittige gruyère.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

meerzadenbrood

25 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

250 ml

halfvolle melk

1 mespunt

gemalen nootmuskaat

4 el

dijonmosterd

150 g

geraspte gruyère

4 plakken

boeren streekham

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De Franse, smeuïge variant op de tosti: met romige bechamel en pittige gruyère.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het brood. Snijd het brood in 8 sneetjes en rooster ze tijdens het voorverwarmen van de oven ca. 4 min.

2

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur gaar worden totdat de bloem licht begint te kleuren (roux), dit duurt 5 min. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en laat 5 min. op laag vuur koken tot bechamel.

3

Bestrijk elk sneetje brood aan 1 kant met ½ el mosterd. Leg 4 sneetjes met de mosterdkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de bechamel en de kaas erover. Leg hierop een plak ham en dek af met de rest van de sneetjes brood met de mosterdkant naar onderen. Verdeel de rest van de bechamel erover en bestrooi met de kaas. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.