bewaar
Croque Buvette
Croque Buvette
bewaar

Croque Buvette

Tosti met bechamelsaus en ei: een heerlijk verwenrecept van restaurant Buvette in New York.

30 min. bereiden
10 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

ongezouten roomboter

2 el

tarwebloem

180 ml

halfvolle melk

2 el

dijonmosterd

8 sneetjes

witbrood

4 plakken

yorkham

90 g

geraspte Zwitserse gruyère (kaas)

1 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaat

Tosti met bechamelsaus en ei: een heerlijk verwenrecept van restaurant Buvette in New York.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt voor de bechamelsaus 11/2 el boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor. Laat in 3 min. gaar worden. Voeg de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Roer de dijonmosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Leg de sneetjes witbrood op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de bechamelsaus. Verdeel over de helft ervan de plakken yorkham en 1/3 van de geraspte Zwitserse gruyère. Dek af met de onbelegde sneetjes met de bechamelsaus naar boven. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en 1/3 van de geraspte gruyère. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin.

3

Smelt ondertussen de rest van de boter in twee koekenpannen en bak hierin de eieren. Neem de croque buvette uit de oven. Leg de (spiegel)eieren erop en bestrooi met de rest van de geraspte gruyère.

tip

Bechamelsaus maken

Instructievideo - 01:19 min.