Mini-croque-monsieurs
Mini is altijd beter, want dan mag je er meer van eten. Toch?

Advertentie
Ingrediënten
- 8 sneetjes bruin casinobrood
- 25 g ongezouten roomboter
- 1½ tl dijonmosterd
- 8 plakken Zaanlander oud flinterdun
- 100 g yorkham
Keukenspullen
- 16 tapasprikkers
Advertentie
Bereiden
- Snijd de korstjes van het brood. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant dun met de boter en bestrijk met de mosterd.
- Leg 4 sneetjes (per 16 stuks) met de besmeerde kant naar beneden en beleg achtereenvolgens met kaas, ham en vervolgens weer kaas (zorg dat het beleg niet echt uitsteekt). Dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar boven.
- Bak de croque-monsieurs in een grote koekenpan in 5 min. bruin. Keer halverwege. De kaas moet iets gesmolten zijn. Neem uit de pan en snijd elke croque-monsieur in vieren. Steek er een tapasprikker in.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 110 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 240 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Mini-croque-monsieurs
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mini-croque-monsieurs
- 8 sneetjes bruin casinobrood
- 25 g ongezouten roomboter
Snijd de korstjes van het brood. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
- 1½ tl dijonmosterd
Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant dun met de boter en bestrijk met de mosterd.
- 8 plakken Zaanlander oud flinterdun
- 100 g yorkham
Leg 4 sneetjes (per 16 stuks) met de besmeerde kant naar beneden en beleg achtereenvolgens met kaas, ham en vervolgens weer kaas (zorg dat het beleg niet echt uitsteekt).
Dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar boven.
Bak de croque-monsieurs in een grote koekenpan in 5 min. bruin. Keer halverwege. De kaas moet iets gesmolten zijn.
Neem uit de pan en snijd elke croque-monsieur in vieren. Steek er een tapasprikker in.