Mi­ni-cro­que-mon­si­eurs

Mini is altijd beter, want dan mag je er meer van eten. Toch?

(0) waardeer
borrelhapje Mini is altijd beter, want dan mag je er meer van eten. Toch? 16 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 16 tapasprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van het brood. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant dun met de boter en bestrijk met de mosterd.
  2. Leg 4 sneetjes (per 16 stuks) met de besmeerde kant naar beneden en beleg achtereenvolgens met kaas, ham en vervolgens weer kaas (zorg dat het beleg niet echt uitsteekt). Dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar boven.
  3. Bak de croque-monsieurs in een grote koekenpan in 5 min. bruin. Keer halverwege. De kaas moet iets gesmolten zijn. Neem uit de pan en snijd elke croque-monsieur in vieren. Steek er een tapasprikker in.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mini-croque-monsieurs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni-cro­que-mon­si­eurs

1
1
  • 8 sneetjes bruin casinobrood
  • 25 g ongezouten roomboter

Snijd de korstjes van het brood. Laat de boter op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 1½ tl dijonmosterd

Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant dun met de boter en bestrijk met de mosterd.

3
3
  • 8 plakken Zaanlander oud flinterdun
  • 100 g yorkham

Leg 4 sneetjes (per 16 stuks) met de besmeerde kant naar beneden en beleg achtereenvolgens met kaas, ham en vervolgens weer kaas (zorg dat het beleg niet echt uitsteekt).

4
4

Dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar boven.

5
5

Bak de croque-monsieurs in een grote koekenpan in 5 min. bruin. Keer halverwege. De kaas moet iets gesmolten zijn.

6
6

Neem uit de pan en snijd elke croque-monsieur in vieren. Steek er een tapasprikker in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.