Cro­que-ma­da­me

Met een gebakken eitje on top!

(114) waardeer
frans ontbijt Met een gebakken eitje on top! 4 personen
4 114

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bieslook fijn. Halveer de plakken kaas in de breedte. Besmeer 1 kant van elk sneetje brood met een 1⁄2 tl mosterd en beleg met een plak kaas. Leg op de helft van de sneetjes brood 1 plak ham en leg er vervolgens een sneetje brood met kaas op. Druk licht aan. Besmeer de buitenkant van de tosti’s met de helft van de boter.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de tosti’s per 2 in 8 min. goudgeel, keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak spiegeleieren.
  3. Leg de tosti’s op de borden en leg het ei erop. Breng op smaak met peper en bestrooi met de bieslook.

combinatietip:

Wil je croque madame als lunchgerecht serveren? Serveer er dan een groene salade bij.

video

Cro­que ma­da­me

recipevideo - 02:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 38 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Croque-madame

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cro­que-ma­da­me

1
1
  • 6¼ g verse bieslook
  • 4 plakken Zaanlander jong 48+

Snijd de bieslook fijn. Halveer de plakken kaas in de breedte.

2
2
  • 8 sneetjes Vloerbroden wit
  • 4 tl dijonmosterd

Besmeer 1 kant van elk sneetje brood met een 1⁄2 tl mosterd en beleg met een plak kaas.

3
3
  • 4 plakken Limburgse achterham

Leg op de helft van de sneetjes brood 1 plak ham en leg er vervolgens een sneetje brood met kaas op. Druk licht aan.

4
4
  • 25 g ongezouten roomboter

Besmeer de buitenkant van de tosti’s met de boter.

5
5

Verhit een hapjespan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de tosti’s per 2 in 8 min. goudgeel, keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie.

6
6
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 4 middelgrote eieren

Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak spiegeleieren.

7
7

Leg de tosti’s op de borden en leg het ei erop. Breng op smaak met peper en bestrooi met de bieslook.

combinatietip:

Wil je croque madame als lunchgerecht serveren? Serveer er dan een groene salade bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.