bewaar
Croque-madame
Croque-madame
bewaar

Croque-madame

Met een gebakken eitje on top!

20 min. bereiden
115waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6¼ g

verse bieslook

4 plakken

Zaanlander jong 48+

8 sneetjes

Vloerbrood wit

4 tl

dijonmosterd

4 plakken

Limburgse achterham

50 g

ongezouten roomboter

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Met een gebakken eitje on top!

Aan de slag

1

Snijd de bieslook fijn. Halveer de plakken kaas in de breedte. Besmeer 1 kant van elk sneetje brood met een 1⁄2 tl mosterd en beleg met een plak kaas. Leg op de helft van de sneetjes brood 1 plak ham en leg er vervolgens een sneetje brood met kaas op. Druk licht aan. Besmeer de buitenkant van de tosti’s met de helft van de boter.

2

Verhit een hapjespan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de tosti’s per 2 in 8 min. goudgeel, keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak spiegeleieren.

3

Leg de tosti’s op de borden en leg het ei erop. Breng op smaak met peper en bestrooi met de bieslook.

tip

combinatietipWil je croque madame als lunchgerecht serveren? Serveer er dan een groene salade bij.

Croque madame

Instructievideo - 02:31 min.