Cro­que ma­da­me spelt­wa­fel

Een zelfgemaakte wafel met geitenkaas en een gebakken eitje: mogen we al aan tafel?

(3) waardeer
brunch Een zelfgemaakte wafel met geitenkaas en een gebakken eitje: mogen we al aan tafel? 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wafelijzer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het speltmeel en de pizzabloem in een kom met het bakpoeder en het zout. Smelt de boter op laag vuur. Klop ⅓ van de eieren los met de boter en melk. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de kaas. Voeg het eimengsel tot aan het meel-bloemmengsel en roer met een garde tot een glad beslag. Roer de tijm en kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Verhit het wafelijzer en bak wafels van het beslag.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak van de rest van de eieren spiegeleieren. Leg op elke wafel een spiegelei. Bestrooi met de tuinkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Croque madame speltwafel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cro­que ma­da­me spelt­wa­fel

1
1
  • 75 g speltmeel
  • 100 g pizzabloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout

Meng het speltmeel en de pizzabloem in een kom met het bakpoeder en het zout.

2
2
  • 50 g roomboter
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 ml halfvolle melk

Smelt de boter op laag vuur. Klop de eieren los met de boter en melk.

3
3
  • 6 takjes verse tijm
  • 125 g jong belegen geitenkaas

Haal de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de kaas.

4
4

Voeg het eimengsel tot aan het meel-bloemmengsel en roer met een garde tot een glad beslag.

5
5

Roer de tijm en kaas erdoor. Breng op smaak met peper.

6
6

Verhit het wafelijzer en bak wafels van het beslag.

7
7
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spiegeleieren.

8
8
  • 1 bakje tuinkers

Leg op elke wafel een spiegelei. Bestrooi met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.