Kur­ku­ma­pan­nen­koek met ap­pel

Een klassieker in een nieuw spicy jasje met kurkuma, speltmeel en blond bier.

(1) waardeer
ontbijt Een klassieker in een nieuw spicy jasje met kurkuma, speltmeel en blond bier. 8 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne partjes. Meng met een garde het speltmeel met de kurkuma, kaneel, het zout, de eieren en het bier in een kom. Voeg de melk toe. Roer de appelschijfjes door het beslag.
  2. Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 1/8 deel van het beslag in de pan en verdeel over de bodem. Zorg dat de appelpartjes gelijkmatig zijn verdeeld over het beslag. Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant bruin. Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Serveer met de ahornsiroop.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 80 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Kurkumapannenkoek met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kur­ku­ma­pan­nen­koek met ap­pel

1
1
  • 1 Elstar appel

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne partjes.

2
2
  • 250 g speltmeel
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zout
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 ml blond bier
  • 200 ml halfvolle melk

Meng met een garde het speltmeel met de kurkuma, kaneel, het zout, de eieren en het bier in een kom. Voeg de melk toe.

3
3

Roer de appelschijfjes door het beslag.

4
4
  • ½ el zonnebloemolie

Verhit een de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 1/8 deel van het beslag in de pan en verdeel over de bodem.

5
5

Zorg dat de appelpartjes gelijkmatig zijn verdeeld over het beslag.

6
6
  • 1½ el zonnebloemolie

Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant bruin. Herhaal met de rest van de olie en het beslag.

7
7
  • 4 el ahornsiroop

Serveer met de ahornsiroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.