bewaar
Croque madame met broccolisoep
Croque madame met broccolisoep
bewaar

Croque madame met broccolisoep

Iedereen smult van deze luxe tosti als avondmaaltijd, en hij is nog budgetproof ook!

30 min. bereiden
5 min. oventijd
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

75 g

ongezouten roomboter

1 teen

knoflook

1 liter

kraanwater

2

kippenbouillontabletten

25 g

tarwebloem

250 ml

halfvolle melk

100 g

pittige geraspte kaas 45+

8 sneetjes

wit brood

100 g

gerookte schouderham

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • bakpapier

Iedereen smult van deze luxe tosti als avondmaaltijd, en hij is nog budgetproof ook!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Smelt 15 g boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de broccoli, het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 8 min. koken.

2

Smelt ondertussen 30 g boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor. Laat 3 min. garen. Voeg de melk in deeltjes toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Voeg 2/3 kaas toe en laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout (bechamel).

3

Neem de pan met broccoli van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat op laag vuur zachtjes koken.

4

Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over 4 sneetjes de ham, bechamelsaus en de rest van de kaas. Bak ca. 5 min. in de oven totdat de saus borrelt en licht kleurt.

5

Smelt ondertussen de rest van de boter in twee koekenpannen en bak hierin 4 spiegeleieren. Neem de croque madame uit de oven. Bedek de 4 belegde sneetjes brood met de onbelegde sneetjes. Leg de spiegeleieren erop en serveer met de broccolisoep.

tip

variatietipOok lekker met tomatensoep.