- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Wat zijn quesadilla's?
Een quesadilla is twee mais- of bloemtortilla’s op elkaar, gevuld met kaas en eventueel vlees of vis. Die tortilla’s bak je in een koekenpan totdat de kaas is gesmolten. Een soort Mexicaanse tosti dus! Je kunt ook andere ingrediënten gebruiken voor de vulling, zoals bij deze quesadilla met tonijn, kip-quesadilla of quesadilla met gehakt. Een plantaardige versie maken kan ook, van bijvoorbeeld vegan kaas, avocado, paprika en mais. Voor een kleinere portie gebruik je een enkele tortilla die je dubbelvouwt

Quesadilla's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Je kunt een quesadilla eenmaal gebakken 2 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren. Warm de quesadilla ca. 8 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 °C, dan is-ie het lekkerst. Je kunt de quesadilla ook invriezen, maar de tortilla wordt dan een stuk slapper. Bewaar de tortilla dus liever apart van de vulling. In de vriezer is het 3 maanden houdbaar. Toch een quesadilla ingevroren? Haal ’m de avond voor gebruik uit de vriezer en leg in de koelkast. Verwarm de quesadilla zoals hierboven beschreven.
Quesadilla's
Quesadilla's, dat letterlijk iets als 'kaasdingetjes' betekent, is een van de meest bekende soorten streetfood van Mexico. Mais-tortilla’s worden daar gevuld met kaas, opgevouwen en vervolgens gegrild of goudbruin gebakken. In de meest klassieke versie worden de mais-tortilla's gevuld met uitsluitend Mexicaanse kaas, die heel mooi smelt. Voor dit quesadilla’s-recept gebruiken we geraspte mozzarella, die hetzelfde smelt-tale...
01:14