bewaar
Quesadilla met gehakt
Quesadilla met gehakt
bewaar

Quesadilla met gehakt

De Mexicaanse versie van onze Hollandse tosti. Wraps belegd met een kruidig gehaktmengsel.

25 min. bereiden
379waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vleestomaat

3

bosuien

450 g

mager rundergehakt

2 el

paneermeel

2 tl

Mexicaanse seasoningsmix

4

tortillawraps

1 el

traditionele olijfolie

100 g

geraspte belegen kaas

De Mexicaanse versie van onze Hollandse tosti. Wraps belegd met een kruidig gehaktmengsel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 75 °C. Schep de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Meng het gehakt met het paneermeel, de Mexicaanse kruiden, bosui, stukjes tomaat en breng op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat het kruimelig blijft.

2

Bestrijk de helft van de tortilla's met de olie en leg deze met de oliekant naar beneden op een plank. Strooi de helft van de kaas op de tortilla's. Strooi het gehakt erop en strooi de rest van de kaas erop. Leg de andere tortilla's bovenop en druk het geheel aan. Bestrijk de tortilla dun met olie.

3

Zet een ruime koekenpan op het vuur. Leg er een quesadilla in en leg een deksel (die kleiner is dan de pan!) op de quesadilla. Bak de quesadilla op een laag vuur ca. 8 min. Keer hem met behulp van de deksel en bak de andere kant ca. 5 min. Houd de quesadilla in de oven warm en bak de tweede quesadilla (of gebruik 2 koekenpannen en bak ze tegelijkertijd). Snijd de quesadillas elk in 4 stukken en verdeel ze over de borden.