bewaar
Quesadillatraybake
Quesadillatraybake
bewaar

Quesadillatraybake

Losse quesadilla's, heel lekker. Maar quesadilla's in de vorm van een traybake als avondeten zijn pas het echte werk.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
pittig
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

grote tortillawraps

1

jalapeñopeper

400 el

Mexicaanse roerbakgroente

2 el

Mexicaanse bonenkruiden

1 mespunt

zout

440 g

La Morena bayo beans with chipotle & adobo in blik

150 g

geraspte kaas tex-mex

340 g

maiskorrels in pot

1

limoen

7½ g

verse koriander

2

trostomaten

Dit heb je nodig

  • bakplaten

  • bakpapier

  • grove rasp

Losse quesadilla's, heel lekker. Maar quesadilla's in de vorm van een traybake als avondeten zijn pas het echte werk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed 1 bakplaat met bakpapier. Leg ¾ van de tortilla's erop. Zorg ervoor dat ze elkaar overlappen en dat er rondom de bakplaat een ruime rand overhangt (die je later over de vulling heen kunt vouwen).

2

Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng de roerbakgroente, bonenkruiden, de helft van de jalapeño en wat zout door elkaar. Bestrijk de tortillabodem op de bakplaat met de bonenspread en verdeel het groentemengsel er gelijkmatig over.

3

Bestrooi de groente met de kaas. Leg de rest van de tortilla’s op het midden van de vulling en vouw de overhangende tortilla’s eroverheen. Leg de andere bakplaat erop en bak de quesadilla ca. 20 min. in het midden van de oven.

4

Laat ondertussen de mais uitlekken. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof. Halveer de tomaten en rasp op de snijkant van de (blok)rasp tot je alleen de velletjes overhoudt. Deze worden niet gebruikt. Meng de tomatenpulp met de rest van de jalapeñopeper, de mais, koriandersteeltjes, het limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Neem de traybake uit de oven en verwijder de bovenste bakplaat. Snijd in gewenste aantal stukken, bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met de salsa.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan een grote ovenschaal om op de quesadilla te zetten.