Quesa­dil­la's met sal­sa

Je waant je in Mexico met deze heerlijk pittige quesadila's.

(1) waardeer
zuid-amerikaans hoofdgerecht Je waant je in Mexico met deze heerlijk pittige quesadila's. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de trostomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui zo f‚ijn mogelijk en voeg toe. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het limoenrasp en -sap toe aan de tomaat en ui. Snijd de koriander grof en meng samen met de jalapeño en de olie erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm hierin de zwarte bonen (inclusief vocht) 5 min. op laag vuur. Roer het water door de spread en zet het vuur uit. Meng de chipotle, het vega f‚ijngehakt en de mais erdoor.
  3. Verdeel de bonenpuree over de helft van de tortilla’s en verdeel hierover de geraspte kaas. Bedek met de rest van de tortilla’s. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak 1 quesadilla in 4 min. goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Keer halverwege. Bak op deze manier ook de rest van de quesadilla’s. Je kunt ook 2 koekenpannen tegelijkertijd gebruiken. Snijd de quesadilla’s in acht gelijke stukken en leg op een schaal. Serveer met de tomatensalsa.

kookstaptip:

Gebruik een bord als je de quesadilla wilt omdraaien. Leg het bord omgekeerd op de koekenpan, draai de koekenpan om en schuif de quesadilla weer in de pan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 15 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Quesadilla's met salsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quesa­dil­la's met sal­sa

1
1
  • 5 trostomaten

Snijd de trostomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

2
2
  • 1 rode ui

Snipper de rode ui zo f‚ijn mogelijk en voeg toe.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het limoenrasp en -sap toe aan de tomaat en ui.

4
4
  • 5 g koriander
  • 115 g La Morena jalapeñopeper in pot
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de koriander grof en meng samen met de jalapeño en de olie erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.

5
5
  • 440 g La Morena black beans refried in blik

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm hierin de zwarte bonen (inclusief vocht) 5 min. op laag vuur.

6
6
  • 50 ml kraanwater
  • 1 el La Morena diced chipotle pepper
  • 175 g vega fijngehakt
  • 150 g maiskorrels in blik

Roer het water door de spread en zet het vuur uit. Meng de chipotle, het vega f‚ijngehakt en de mais erdoor.

7
7
  • 8 La Morena maistortillawraps
  • 125 g geraspte Goudse oude kaas 48+

Verdeel de bonenpuree over de helft van de tortilla’s en verdeel hierover de geraspte kaas. Bedek met de rest van de tortilla’s.

8
8

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak 1 quesadilla in 4 min. goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Keer halverwege.

9
9

Bak op deze manier ook de rest van de quesadilla’s. Je kunt ook 2 koekenpannen tegelijkertijd gebruiken.

10
10

Snijd de quesadilla’s in acht gelijke stukken en leg op een schaal. Serveer met de tomatensalsa.

kookstaptip:

Gebruik een bord als je de quesadilla wilt omdraaien. Leg het bord omgekeerd op de koekenpan, draai de koekenpan om en schuif de quesadilla weer in de pan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.