bewaar
Huevos rancheros met refried beans
Huevos rancheros met refried beans
bewaar

Huevos rancheros met refried beans

Huevos rancheros is een stevig Mexicaans ontbijt van gebakken eieren, gebakken maistortilla's, salsa en 'refried beans'.

30 min. bereiden
zeer pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse koriander

8

Tasty Tom trostomaten

1

middelgrote ui

2

verse groene peper

100 ml

water

10 el

zonnebloemolie

8

La Morena maistortillawraps

8

middelgrote eieren

2

eetrijpe avocado's

440 g

La Morena black beans refried in blik

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • koekenpan (Ø 28 cm)

Huevos rancheros is een stevig Mexicaans ontbijt van gebakken eieren, gebakken maistortilla's, salsa en 'refried beans'.

Aan de slag

1

Snijd de koriander grof. Snijd de tomaten in stukjes en de ui grof. Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd het vruchtvlees grof. Doe de tomaat, ui, pepers, het water en het zout in een pannetje en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur. Voeg de helft van de koriander toe en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout en houd warm op laag vuur.

2

Verhit ondertussen de olie in de koekenpannen. Bak in elke pan een tortilla 30 sec. per kant. Laat uitlekken op keukenpapier. Het is niet de bedoeling dat de tortilla’s helemaal krokant worden. Leg de tortilla’s op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de tortilla’s.

3

Laat het vet in de pannen zitten en bak in elke pan 4 spiegeleieren. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

4

Verdeel de tortilla’s over 4 borden en leg op elke tortilla een gebakken ei. Verdeel de saus over het eiwit. Leg de bonenspread en avocado naast de tortilla’s en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer direct.

tip

bewaartipJe kunt de saus (stap 1) 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

bereidingstipWil je de saus minder pittig? Verwijder dan de zaadlijsten van de pepers.

serveertipLekker met verkruimelde feta; het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

achtergrondinfoHoewel de naam 'refried beans' doet vermoeden dat de bonen twee keer worden gebakken, is dat niet het geval. Dat misverstand berust op een vertaalfout die ooit is gemaakt en vervolgens is ingeburgerd. Voor refried beans worden bonen eerst gekookt, dan gepureerd en gebakken in (varkens)vet.