Desserts zonder ei
Desserts zonder ei

Desserts zonder ei

Geen eieren in huis of maak je liever een dessert zonder? Van mini-trifles tot tiramisu: hieronder vind je de allerlekkerste desserts zonder ei. Want ook van toetjes zonder ei worden wij heel blij!

No bake mini-cheesecakes met blauwe bessen

No bake mini-cheesecakes met blauwe bessen

  1. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer en pers de vrucht uit.
  2. Maal de koekjes in een keukenmachine tot fijn kruim. Giet de gesmolten boter erbij en mix kort tot alles is gemengd. Verdeel het koekjes-botermengsel over de glaasjes. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel.
  3. Roer de roomkaas los met het citroenrasp, -sap en 50 g suiker (per 4 personen). Klop de slagroom stijf met een handmixer. Meng de slagroom met het roomkaasmengsel.
  4. Verdeel het roommengsel over de koekjesbodems. Zet de glaasjes minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Houd een handje blauwe bessen apart voor garnering. Breng de rest van de blauwe bessen met het water, de maizena en de rest van de suiker aan de kook. Laat 4 min. zachtjes koken tot de saus iets is ingekookt. Roer goed door terwijl je de bessen een beetje plet. Laat afkoelen.
  6. Haal de glaasjes uit de koelkast, verdeel de blauwebessensaus erover en versier met een paar achtergehouden blauwe bessen.