Cho­co-pret­zel-ijs­taart

Pretzels in een taart? Yes you can! Verras je gasten met deze bijzondere combi van zoet en zout.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(4) waardeer
nagerecht Pretzels in een taart? Yes you can! Verras je gasten met deze bijzondere combi van zoet en zout. 10 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de beide soorten ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Maal ondertussen de helft van de chocoladepretzels fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng het pretzelkruim erdoor. Bedek de bodem van de springvom met bakpapier door dit tussen de bodem en de rand van de springvorm te klemmen.
  2. Verdeel het pretzelkruim met de bolle kant van een lepel gelijkmatig erover. Verdeel het kaneelijs gelijkmatig over het pretzelkruim. Hak ¼ van de chocoladepretzels grof en strooi over het kaneelijs. Verdeel het vanilleroomijs over de springvorm. Zet de ijstaart minimaal 5 uur afgedekt in de vriezer.
  3. Snijd de fudge in kleine stukjes en smelt in een steelpan of doe in een schaaltje en zet 1 min. op vol vermogen in de magnetron. Roer door, voeg de melk toe en verwarm nog 1 min. Roer tot een gladde saus en laat staan tot gebruik.
  4. Neem de ijstaart uit de vriezer, haal uit de springvorm en zet op een mooie platte schaal. Leg de rest van de chocoladepretzels strak tegen elkaar aan langs de rand boven op de taart. Besprenkel met de karamelsaus, laat ook over de rand lopen. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de ijstaart 5 dagen van tevoren maken. Bereid de taart dan voor totdat hij minimaal 5 uur afgedekt in de vriezer moet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 52 g
    waarvan suikers 41 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Choco-pretzel-ijstaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co-pret­zel-ijs­taart

1
1
  • 1 liter kaneelijs
  • 1 liter vanilleroomijs

Haal de beide soorten ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden.

2
2
  • 150 g milk chocolate pretzels
  • 60 g ongezouten roomboter

Maal ondertussen de chocoladepretzels fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng het pretzelkruim erdoor.

3
3

Bedek de bodem van de springvom met bakpapier door dit tussen de bodem en de rand van de springvorm te klemmen.

4
4

Verdeel het pretzelkruim met de bolle kant van een lepel gelijkmatig erover.

5
5
  • 75 g milk chocolate pretzels

Verdeel het kaneelijs gelijkmatig over het pretzelkruim. Hak de chocoladepretzels grof en strooi over het kaneelijs.

6
6

Verdeel het vanilleroomijs over de springvorm. Zet de ijstaart minimaal 5 uur afgedekt in de vriezer.

7
7
  • 100 g Lonka fudge caramel & sea salt

Snijd de fudge in kleine stukjes en smelt in een steelpan of doe in een schaaltje en zet 1 min. op vol vermogen in de magnetron.

8
8
  • 2 el halfvolle melk

Roer door, voeg de melk toe en verwarm nog 1 min. Roer tot een gladde saus en laat staan tot gebruik.

9
9

Neem de ijstaart uit de vriezer, haal uit de springvorm en zet op een mooie platte schaal.

10
10
  • 75 g milk chocolate pretzels

Leg de rest van de chocoladepretzels strak tegen elkaar aan langs de rand boven op de taart.

11
11

Besprenkel met de karamelsaus, laat ook over de rand lopen. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de ijstaart 5 dagen van tevoren maken. Bereid de taart dan voor totdat hij minimaal 5 uur afgedekt in de vriezer moet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.