Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het bladerdeeg uit de verpakking en rol het deeg uit en laat het bakpapier eronder.
Roer de roomkaas los. Snijd de zalm in stukjes van ca. 2 cm. Besmeer de plak deeg voorzichtig met de roomkaas. Verdeel de blaadjes spinazie naast elkaar over de roomkaas en druk goed aan. Verdeel de gerookte zalm erover. Rol beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Pak de deegrol in met het bakpapier en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Neem uit de koelkast en snijd in plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de zalmvlinders met een bakkwastje met het eimengsel. Bak de zalmvlinders in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.
Aperitiefhapjes
Aperitiefhapjes zijn leuk om zelf te maken en heerlijk om op te eten. Deze gangmakers zijn bedoeld om de trek op te wekken vóór de eigenlijke maaltijd. Warm of koud te serveren en meestal gepaard met een aperitiefdrankje.
Maak bladerdeeghapjes met zalm
Ingrediënten
Aantal porties
270 gram vers bladerdeeg | |
125 gram verse roomkaas met kruiden | |
100 gram gerookte zalm | |
50 gram babyspinazie | |
1 middelgroot ei |
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwastje

Wat zijn aperitiefhapjes?
Aperitiefhapjes zijn kleine hapjes die voorafgaand aan een diner geserveerd worden. De bedoeling van een aperitiefhapje is dat het je eetlust opwekt. Omdat een aperitiefhapje klein is, wil je dat-ie barst van smaak. Denk aan een soep van gepofte knoflook die je in kleine glaasjes serveert, spiesjes van gamba’s of een amuselepel met doperwtenmousse en makreel. Kom niet in de verleiding om de porties te groot te maken: het gaat erom dat je even iets laat proeven en daarna meer zin hebt in het diner.
Hoeveel aperitiefhapjes heb je per persoon nodig?
Afhankelijk van het type hapje dat je serveert kan je op de aperitiefplank het beste rekening houden met rond de drie tot vijf stuks per persoon. Gefrituurde aperitiefhapjes of aperitiefhapjes met kaas en vlees vallen natuurlijk een stuk zwaarder dan een groentevariatie. Door de aperitiefhapjes beperkt te houden, blijft er bij iedereen genoeg ruimte voor de uiteindelijke maaltijd.

Zalm-komkommerroosjes
Met deze lekkere zalm-komkommerroosjes steel je met weinig werk de show.
Ingrediënten
½ citroen (schoongeboend)
1 el extra vierge olijfolie
1 el verse dille (fijngesneden)
1 komkommer
200 g gerookte zalmfilet
1 Rasp de gele schil van de halve citroen en pers 1 el sap uit. Meng het sap en 1 tl citroenrasp met de olijfolie en dille tot een dressing.
2 Sch...
00:39