Ge­pof­te knof­look­soep met cho­ri­zo-olie

Deze knoflooksoep krijgt éxtra smaak als je 'm een dag van tevoren maakt.

(8) waardeer
voorgerecht Deze knoflooksoep krijgt éxtra smaak als je 'm een dag van tevoren maakt. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het bovenste kapje van de bollen knoflook zodat de tenen zichtbaar worden. Leg de bollen in een vuurvast schaaltje of op een bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en pof ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizoblokjes 5-6 min. op laag vuur tot ze beginnen te kleuren en de chorizo-olie vrijkomt. Schep de blokjes met de olie uit de pan in een bakje.
  3. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de aardappel 3 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat de soep 12 min. op laag vuur koken.
  4. Neem de knoflook uit de oven, laat iets afkoelen en wip met een mesje de tenen uit de schil. Voeg samen met de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer glad. Snijd de peterselie fijn.
  5. Verdeel de soep over kommen of borden. Verdeel eerst de chorizoblokjes en dan de chorizo-olie erover. Garneer met de peterselie en serveer.

bereidingstip:

Je kunt dit recept makkelijk verdubbelen als je extra eters hebt.

bewaartip:

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Wacht met stap 5 tot vlak voor serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gepofte knoflooksoep met chorizo-olie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te knof­look­soep met cho­ri­zo-olie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 bollen knoflook

Snijd het bovenste kapje van de bollen knoflook zodat de tenen zichtbaar worden.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Leg de bollen in een vuurvast schaaltje of op een bakplaat, besprenkel met de olie en pof ca. 30 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 100 g chorizoworst

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van een ½ cm.

5
5

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizoblokjes 5-6 min. op laag vuur tot ze beginnen te kleuren en de chorizo-olie vrijkomt.

6
6

Schep de blokjes met de olie uit de pan in een bakje.

7
7
  • 600 g kruimige aardappelen
  • 1 el milde olijfolie

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de aardappel 3 min.

8
8
  • 1.2 liter water
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat de soep 12 min. op laag vuur koken.

9
9

Neem de knoflook uit de oven, laat iets afkoelen en wip met een mesje de tenen uit de schil.

10
10
  • 125 ml verse slagroom
  • 5 g verse platte peterselie

Voeg samen met de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer glad. Snijd de peterselie fijn.

11
11

Verdeel de soep over kommen of borden. Verdeel eerst de chorizoblokjes en dan de chorizo-olie erover. Garneer met de peterselie en serveer.

bereidingstip:

Je kunt dit recept makkelijk verdubbelen als je extra eters hebt.

bewaartip:

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Wacht met stap 5 tot vlak voor serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.