Aardappelsoep

Een fraai voorgerecht deze fluweelzachte aardappelsoep. Hij wordt op smaak gebracht met knoflook, kaas en peterselie.

30 min. bereiden

3.3/5

(151)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer


2008 nr. 08 - Méditerranée

december 2024 - december 2024

Aan de slag

  1. Verhit de milde olijfolie en boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de hele tenen knoflook 5 min. op laag vuur.

  2. Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Voeg toe aan de knoflook, schenk het kokende water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Laat op middelhoog vuur 15-20 min. koken. Haal van het vuur en pureer kort met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met de azijn, versgemalen peper en eventueel zout. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie heel fijn.

  3. Schep de soep in kommen, bestrooi met de kaas en peterselie en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Serveer direct.

Wat vond je van dit recept?

Aardappelsoep

Een fraai voorgerecht deze fluweelzachte aardappelsoep. Hij wordt op smaak gebracht met knoflook, kaas en peterselie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig