bewaar
Zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep
bewaar

Zoete aardappelsoep

Zoet, zoeter, zoete aardappelsoep.

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

preien

2 tenen

knoflook

30 g

ongezouten roomboter

1 kg

zoete aardappel

1200 ml

heet water

2½ tabletten

groentebouillon

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

Zoet, zoeter, zoete aardappelsoep.

Aan de slag

1

Verwijder het donkergroene deel van de preien. Was en snijd het lichte deel in ringen. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de boter in een soeppan en bak de prei en knoflook 5 min. op laag vuur.

3

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Voeg de aardappel en het hete water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Kook in ca. 15 min. op matig vuur met de deksel schuin op de pan gaar.

4

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.

serveertipLekker met stokbrood of focaccia.

bewaartipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.