Ingrediënten
4 personen
2
preien
2 tenen
knoflook
30 g
ongezouten roomboter
1 kg
zoete aardappel
1.2 l
heet water
2½ tabletten
groentebouillon
Dit heb je nodig
Staafmixer
Aan de slag
Verwijder het donkergroene deel van de preien. Was en snijd het lichte deel in ringen. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een soeppan en bak de prei en knoflook 5 min. op laag vuur.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Voeg de aardappel en het hete water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Kook in ca. 15 min. op matig vuur met de deksel schuin op de pan gaar.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Zoete aardappelsoep
Zoet, zoeter, zoete aardappelsoep.

4 personen
350 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het donkergroene deel van de preien. Was en snijd het lichte deel in ringen. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een soeppan en bak de prei en knoflook 5 min. op laag vuur.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Voeg de aardappel en het hete water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Kook in ca. 15 min. op matig vuur met de deksel schuin op de pan gaar.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.
serveertip:Lekker met stokbrood of focaccia.
bewaartip:Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 preien
2 tenen knoflook
30 g ongezouten roomboter
1 kg zoete aardappel
1¼ l heet water
2½ tabletten groentebouillon
Dit heb je nodig
Staafmixer