Garnalenkroket
bewaar
bewaar

Garnalenkroket

35 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Smelt de boter in een steelpan. Voeg 70 g bloem toe en roer tot een samenhangende massa. Laat de roux op heel laag vuur 5 min. garen.

Roer de bouillon door het mengsel en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en kook de ragout al roerend nog ca. 5 min. door.

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Neem de ragout van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer goed door de ragout. Snijd de garnalen in stukjes en meng ze erdoor. Breng op smaak met cayennepeper. Laat in ca. 30 min. helemaal afkoelen, dek de pan af en zet 3 uur in de koelkast. Hierdoor wordt de ragout stevig.

Strooi de rest van de bloem op een bord. Splits de eieren en klop de eiwitten los in een diep bord. Bestrooi een derde bord met het paneermeel en de beschuitkruimels. Verdeel de ragout in 12 gelijke porties en vorm er met vochtige handen kroketten van. Haal de kroketten door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het paneermeel.

Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de kroketten in 2 porties in ca. 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur tot slot de takjes peterselie 10 sec. Serveer de kroketten met de peterselie en de partjes citroen.

algemeenVoorkom opengebarsten kroketten: haal ze een keer extra door 't eiwit en paneermeel.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Garnalenkroket

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig