bewaar
Schnitzels met citroen
Schnitzels met citroen
bewaar

Schnitzels met citroen

25 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 x 2 stuks

varkensschnitzels

4 el

bloem

2

eieren

½ pakje

paneermeel

500 ml

zonnebloemolie

1

citroen

1 bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Leg elke schnitzel tussen 2 vellen vershoudfolie en sla het vlees met een koekenpan zo plat mogelijk. Snijd het vlees in repen van 3 cm breed en bestrooi met peper en zout.

2

Zet 3 diepe borden klaar met afzonderlijk bloem, eieren en paneermeel. Haal elke reep vlees achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.

3

Schenk een laag olie van 1 cm in een koekenpan en verhit deze. Bak het vlees in 2 porties in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Leg het vlees op een platte schaal. Knijp 1 citroenpartje erboven uit en leg de andere partjes ertussen. Bestrooi met de peterselie en serveer.