bewaar
Krabkoekjes
Krabkoekjes
bewaar

Krabkoekjes

30 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

12 porties

3 blikjes

krab

20 g

boter

70 g

bloem

100 ml

melk

1

citroen

30 g

paneermeel

1 bakje

verse koriander

3 el

zonnebloemolie

4 el

chilisaus

Aan de slag

1

Laat de krab uitlekken. Verhit de boter in een steelpan, voeg 20 g bloem toe en roer 2 min. op laag vuur tot een egale massa ontstaat. Schenk de melk erbij en blijf roeren tot het geheel gebonden is. Laat op laag vuur 5 min. garen. Neem de pan van het vuur en meng de krab, 1 el citroensap, het paneermeel en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

2

Vorm met vochtige handen 12 platte krabkoekjes van het mengsel. Bestrooi een bord met de rest van de bloem en wentel de koekjes erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.

3

Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 2-3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Meng de chilisaus met 1 el water, 1 el citroensap en de rest van de koriander. Serveer de krabkoekjes met de chilisaus.