Cassoulet
Cassoulet

Cassoulet

Rijk van smaak en goedgevuld: dát is de Franse boerenstoof cassoulet. Klassiek bereid met worst en bonen of bijvoorbeeld als groentevariatie is dit gerecht al jaren een geliefde favoriet op iedere eettafel.

Cassoulet recepten

Zo maak je cassoulet
Zo maak je cassoulet

Zo maak je cassoulet

Ingrediënten

4 personen

600 g

kipdrumstick

150 g

runderchipolata

2

tenen knoflook

2 el

traditionele olijfolie

150 g

gesneden uien

300 g

geschrapte worteltjes

800 g

limabonen in blik

400 g

tomatenblokjes

150 ml

witte wijn

2 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • braadpan

  1. Snijd de kip een paar keer in tot op het bot en bestrooi met peper en zout. Halveer de worstjes in de breedte en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en worst in 5 min. rondom bruin. Voeg de laatste 2 min. de knoflook en ui toe. Voeg de worteltjes met de bonen, tomatenblokjes, wijn en kruiden aan de kip en worst toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.