Kip tandoori

Of je kip tandoori nu kent van een maaltijdpakket of als je favoriete Indiase afhaalgerecht: dit heerlijke kipgerecht is een publiekslieveling. Kip tandoori zit vol smakelijke specerijen en natuurlijk malse kip. Eet je liever vega? Probeer onze bloemkool-tandoori!

Kip tandoori recepten

Zo maak je kip tandoori!
Zo maak je kip tandoori!

Zo maak je kip tandoori!

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 1 winterpeen
  • 500 g broccoli
  • 300 g kipfilet
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 pak Knorr wereldgerecht kip tandoori
  • 300 ml kraanwater
  • 125 ml crème fraîche
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de broccoli in roosjes en de steel van de broccoli in plakjes. Snijd de winterpeen in blokjes.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de marinademix uit het pak Indiase kip tandoori met 2 el olie. Voeg de kipfilet toe en marineer 5 min. Kook ondertussen de rijst uit hetzelfde pak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de winterpeen 2 min. Voeg de kipfilet toe en bak 2 min. mee. Doe de sausmix uit het pak Indiase kip tandoori en het water erbij en breng al roerend aan de kook. Kook 1 min., voeg de crème fraîche toe en verwarm nog 1 min.
  4. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep er de kip tandoori bij. Serveer met de broccoli.

Waar komt kip tandoori vandaan?

Het verhaal gaat dat de eerste Tandoori Chicken gemaakt werd in Pakistan. De Hindoestaanse chef die het gerecht maakte, vestigde zich later in Delhi en bouwde zijn restaurant uit tot een succesvolle keten. Toen Jacky Kennedy daar kip tandoori at, betekende dat de doorbraak van het gerecht. Traditioneel werd het gemaakt door de kip twee keer te marineren. Ten slotte werd de kip aan spiesen geregen om die vervolgens te garen in een cilindervormige kleioven: een ‘tandoor’.

Hoe maak je kip tandoori-kruiden?

In het oorspronkelijke recept voor kip tandoori wordt de kip twee keer gemarineerd: een keer in limoen en chili, daarna in yoghurt met verse gember, knoflook, zout, garam masala en fenegriek. Je kunt ook zelf een mengsel samenstellen van bijvoorbeeld paprikapoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, kerriepoeder, knoflook en verse gember.

Kip tandoori: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Laat een restje kip tandoori altijd snel afkoelen en zet het in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Laat restjes nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. In de koelkast kun je kip tandoori ongeveer 2 dagen bewaren. Je kunt het ook invriezen: in een luchtdichte bak of zak is kip tandoori in de vriezer 3 maanden houdbaar. Laat het de avond voor gebruik ontdooien in de koelkast.