bewaar
Kip tandoori
Kip tandoori
bewaar

Kip tandoori

Kruidig kippetje uit India. Laat extra lang marineren voor nog meer smaak.

45 min. bereiden
50 min. oventijd
8 uur 35 min. wachten
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

hele kip

1

citroen

1

ui

1 tl

paprikapoeder

3 tl

Ketoembar gemalen koriander

2 tl

gemalen komijn

250 ml

Griekse yoghurt

2 el

witte wijnazijn

1 el

kerriepoeder

5 cm

verse gember

75 g

ongezouten roomboter

Kruidig kippetje uit India. Laat extra lang marineren voor nog meer smaak.

Aan de slag

1

Verwijder het vel van de kip en snijd de kip in de lengte doormidden. Maak met een scherp mes lange diagonale insneden in de borst en dijen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper de ui. Meng het citroenrasp, 3 el citroensap, het paprikapoeder, de koriander, komijn, ui, yoghurt, azijn en het kerriepoeder tot een marinade. Schil de gember en rasp zo fijn mogelijk. Voeg toe aan de marinade en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de kip met de marinade en laat minimaal 8 uur afgedekt in de koelkast marineren. Laat vervolgens in 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de twee kiphelften op een ovenrooster met het snijvlak naar boven op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Dek de kiphelften af met aluminiumfolie en bak ze in de oven in ca. 50 min. gaar.

2

Verhit de boter in een steelpan en zet de grill van de oven aan. Neem de kip uit de oven en verwijder de folie. Draai de kip om, met het snijvlak naar onderen. Schenk de gesmolten boter erover en zet nog 4 min. onder de grill.

tip

Kip tandoori

Instructievideo - 04:36 min.